WerkbijMax - logo - zwart - geel

Het certificaat winkelsurveillance, hoe werkt het en wat kun je ermee?

Winkelbeveiliging gaat verder dan alleen het voorkomen van diefstal. Het is een cruciale functie die bijdraagt aan het creëren van een veilige en prettige winkelomgeving voor zowel het personeel als het winkelend publiek. Een onmisbaar instrument voor een winkelbeveiliger is het Certificaat Winkelsurveillance, dat niet alleen vereist is voor deze specifieke rol maar ook een breed scala aan vaardigheden vertegenwoordigt.

De taken van een winkelbeveiliger

Een winkelbeveiliger heeft als primaire taak het voorkomen van diefstal. Maar de rol reikt verder dan dat. Enkele belangrijke taken van een winkelbeveiliger zijn onder andere diefstalpreventie, het bieden van veiligheid en vertrouwen, EHBO verlenen, brandpreventie en het vroegtijdig ingrijpen bij verdachte situaties. 

Waarom het certificaat winkelsurveillance?

Het certificaat Winkelsurveillance is essentieel voor beveiligers die in een winkelomgeving werken, en het wordt afgenomen door SVPB. Maar waarom is dit certificaat zo belangrijk?

Voldoen aan wettelijke eisen: 

  • Het certificaat is vereist volgens de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Rpbr) om ongeüniformeerd te mogen werken als winkelsurveillant.

Toestemming van de Korpschef:

  • Naast het certificaat is ook toestemming van de korpschef nodig om ongeüniformeerd te mogen werken.

Breed scala aan vaardigheden:

  • Het behalen van het Certificaat Winkelsurveillance bevestigt niet alleen dat men voldoet aan de wettelijke vereisten, maar ook dat de beveiliger beschikt over een breed scala aan vaardigheden, waaronder observatie, communicatie en conflictbeheersing.

Het Certificaat Winkelsurveillance is dus niet alleen een document; het vertegenwoordigt een toewijding aan veiligheid en professionaliteit in de winkelomgeving. Het geeft beveiligers de nodige kennis en vaardigheden om effectief op te treden in uiteenlopende situaties, en het vormt een waardevolle aanvulling op hun professionele ontwikkeling. Door te investeren in het behalen van dit certificaat, dragen beveiligers bij aan een veilige en gastvrije winkelomgeving voor iedereen.

Meer van deze content en/of op de hoogte blijven van nieuwe vacatures en opdrachten? Laat dan je gegevens achter!

Simon van der Mars

Meer blogs

HEB JE JOUW DROOMBAAN AL GEVONDEN?

Werkbijmax - favicon - logo - geel

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze vacatures